
From: John Holic  
Sent: Saturday, August 26, 2017 1:40 PM 
To: mandrcecil@comcast.net; City Council <CityCouncil@Venicegov.com> 
Cc: Edward Lavallee <ELavallee@Venicegov.com> 
Subject: Re: Jetty at night 

 
Dear Mr. Cecil, 
On behalf of Venice City Council, thank you for your comment. I am sending you a copy of 
Ordinance 46-66 to answer your question. The Ordinance was passed in 2006 and I do not know 
the rationale.  As you can see, the park is closed to vehicles during nighttime hours, not to 
people.  
By copy of this email to the City Clerk, I request that Ordinance 2006-05 be placed on a future 
agenda for council review, along with a copy of the minutes from the meeting(s) where this 
Ordinance was passed. 
Sincerely, 
John Holic 
Mayor, City of Venice 
 
Sec. 46-66. - Certain parks closed to vehicles during nighttime hours. 
(a) 
"Vehicles" defined. As used in this section, the term "vehicles" means any motorized device in, 
upon or by which any person or property may be transported or drawn, including automobiles, 
trucks, motorcycles, tractors, buses, motorhomes or campers. 
(b) 
Designated areas; closing time. The following are closed to vehicles between the hours of 12:00 
midnight and 6:00 a.m. daily unless city council orders any of the facilities to be subject to a 
different closing time: 
(1) 
Brohard Park (except for those utilizing the fishing pier). 
(2) 
Chuck Reiter Park. 
(3) 
Graser Park. 
(4) 
Hecksher Park. 
(5) 
Humphris Park (except for those utilizing the jetty for fishing). 
(6) 
Municipal Beach. 
(7) 
Patriots Park. 
(8) 
Service Club Park. 
(9) 
Venice Wellfield. 
(c) 
Special driving and parking privileges. These may be authorized by the city manager. 



(d) 
Exceptions. This section shall not apply to persons having on their person or vehicles a written 
permit issued by the city manager or to official governmental vehicles. 
(e) 
Penalty. Any person, except persons falling within the exception set out in subsection (d) of this 
section, operating a vehicle, whether the owner thereof or not, who enters any city-owned, city-
operated or city-leased park, recreational area, beach or beach access named in this section with 
such vehicle in violation of this section shall, upon conviction, be punished as prescribed in 
section 1-14 of this Code. 
(Code 1982, § 13-36; Ord. No. 2006-05, § 4, 4-11-06) 
 
Editor's note— Ord. No. 2006-05, § 4, adopted April 11, 2006, renumbered former section 46-65 
as new section 46-66. In order to avoid the duplication of section numbers, existing section 46-
66 has been renumbered as new section 46-67 at the discretion of the editor. 
 
Cross reference— Traffic and vehicles, ch. 70. 
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From: mandrcecil@comcast.net 
Sent: Saturday, August 26, 2017 11:47 AM 
Subject: Jetty at night 
To: City Council <citycouncil@venicegov.com> 

Can you give me a reason why you have an ordinance that bans people from the jetty 
between midnight and 6AM unless you are fishing? You can’t say it is a safety issue 
for people in the dark since people fishing have to walk back and forth. It is nice to be 
able to go there at night and enjoy the serenity it offers. Also enjoy taking pictures at 
night. 
Thank you 
Michael Cecil 
 




